ztk-du.hr

Foto klub Marin Getaldić

Nakon mnogo godina rada i duge tradicije djelovanja foto kluba „Marin Getaldić" (1947) ponovno je reaktiviran s cjelogodišnjim umjetničkim i edukativnim programima.

21. veljače 2009. održana je reosnivačka skupština dubrovačkog foto kluba „Marin Getaldić" koji se aktivirao nakon deset godina.

Temeljni ciljevi

Razvitak i promidžbu fotografije i fotografske kulture i umjetnoti.

Razvitak i promicanje vlastitih djelatnosti, osposobljavanje i unaprjeđivanja rada te zastupanje i zaštitu autorskih prava svojih članova.

Školovanje i osposobljavanje članova za stjecanje i proširivanje fotografskog znanja i vještina te poticanje njihovog fotografskog stvaralaštva, kao i podučavanje što većeg broja građana, poglavito mladeži i djece kroz sudjelovanje u izvannastavnim programima fotografskog i tehničkog odgoja i obrazovanja. U tu svrhu će se organizirati tečajevi i radionice klasične i digitalne fotografija, kao i tečaj digitalne obrade fotografije.

Ostale vrste tečajeva, kao npr. digitalna obrada video materijala organizirati će se na prijedlog članova Kluba.

Organiziranje pojedinačnih, skupnih, međunarodnih, dobrotvornih i drugih izložbi, raznih susreta, druženja, revija i sličnih priredbi, te sudjelovanje na njima.

Održavanje foto izleta i ekskurzija na zanimljive prirodne i društveno-povijesne lokacije nakon čega bi uslijedile izložbe.

Uspostavljanje nagrade za fotografije, te zahvalnice za promidžbu fotografije i edukaciju mladeži.

Kontakt

Nikola Duper - Predsjednik
Marta Skorin - Dopredsjednik
Marijana Carević - Tajnik

Godišnje financijsko izvješće

Objave

Posjetite nas u petak od 11 do 14 sati na Danu otvorenih vrata udruga u TUP-u

Grad Dubrovnik u petak 2. lipnja u TUP-u organizira Dan otvorenih vrata udruga s cljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj zajednici. Ovom manifestacijom Grad Dubrovnik želi povećati vidljivost djelovanja...

Skip to content