ztk-du.hr

Otvorene prijave za radionice tehničke kulture u sklopu Festivala znanosti

U sklopu Festivala znanosti Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije i njihove članice (Informatički klub Futura, Modelarski institut Nave Dumins, Društvo brodomodelara Argosy, Fotokinoklub Marin Getaldić, Aeroklub Nimbus i JK Hydro) održat će raznovrsne radionice i predavanja:

  • Radionica “Bioluminiscentni crteži” – ponedjeljak 22. travnja u 11:00 sati u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik (za djecu predškolskog uzrasta i nižih razreda OŠ)
  • Radionice “Brodomodelarstvo” – 22., 23., 25. i 26. travnja u 17:30 sati u Centru brodomaketarstva na Batali (za učenike od 3. do 8. razreda OŠ i odrasle)
  • Predavanje i radionica “Važnost prirodne inteligencije u fotografiji i filmu” – srijeda 24. travnja u 17:30 sati u Centru za mlade Dubrovnik (za učenike, studente i odrasle)
  • Predavanje i radionica “Pametno letjeti” – četvrtak 25. travnja u 10:30 sati u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik (za predškolce i učenike do 6. razreda OŠ)
  • Radionice “Robotika” – četvrtak 25. travnja u 17:00 i 18:30 sati u Centru za mlade Dubrovnik (za učenike viših razreda OŠ, srednjoškolce, studente)
  • Radionica “Nemam ti kad – pametno s energijom”, voditeljice: Nora Miljanić i Dinka Lale – četvrtak 25.4.2024. u 14:00 na Sveučilištu u Dubrovniku – Odjel za elektrotehniku i računarstvo, Ćira Carića 4 (za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole i srednjoškolce)
  • Radionica “Inteligentno Sunce”, voditeljice: Ivona Milić Beran, Romana Capor Hrošik i Dinka Lale – subota 27.4.2024. u 10:00 na Sveučilištu u Dubrovniku – Odjel za elektrotehniku i računarstvo, Ćira Carića 4 (za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole i srednjoškolce)
  • Predstavljanje radio upravljanih DF65 jedrilica – subota 27. travnja u 11 sati na Akumulacijskom jezeru Orašac (Na brijegu 17, 20234, Orašac) (namijenjeno svim uzrastima)

Broj mjesta na radionicama je ograničen, stoga se potrebno prijaviti putem obrasca www.ztk-du.hr/fz-prijava/.

Više informacija o pojedinoj radionici možete pronaći na https://ztk-du.hr/kalendar/ .

Festival znanosti održava se od 22. do 27. travnja, a tema ovogodišnjeg Festivala je inteligencija. Organizator u Dubrovniku je već tradicionalno Prirodoslovni muzej Dubrovnik, dok su partneri u realizaciji programa Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika. Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Skip to content