ztk-du.hr

Radio klub Vela Luka

Rad članova Radio kluba "Vela Luka", sa pozivnom oznakom 9A1CDH, rezultirao je velikim brojem diploma i priznanja, a među njima je i plaketa "Nikola Tesla" koju je dodijelila Hrvatska zajednica tehničke kulture. Svojim znanjem i tehnikom uvijek se nastojalo pomoći zajednici, a jedna od važnijih aktivnosti bila je i za vrijeme Domovinskog rata kada su operatori ovog kluba bili u funkciji obrane Republike Hrvatske kao i radu na humanitarnoj uspostavi radijskih veza.

U suradnji sa kolegama iz kontinentalnog dijela Hrvatske, već nekoliko godina se tijekom ljeta zajedno sudjeluje u raznim natjecanjima, te su uvidjevši u povoljna prostiranja radijskih signala sa brda Hum, a želeći sebi omogućiti bolje uslove za rad, članovi ove udruge uz velika odricanja i rad te oskudnim financijskim sredstvima uređuju devastiranu prostoriju. Nakon toga u suradnji sa Croatian DXpedition Group, čiji je suosnivač i ovaj klub, započinje značajno povećanje radioamaterske aktivnosti sa ovog područja. Sudjeluje se u najprestižnim svjetskim natjecanjima, organiziraju se tzv. ekspedicije, a u svrhu propagiranja Hrvatskih otoka, te se ugošćuju strani radioamateri. Koristimo priliku zahvaliti se svim dobrim ljudima koji su nam tijekom dugog niza godina pružili pomoć bilo koje vrste, a naročito u posljednjih nekoliko godina na pomoći koju nam uvijek pruži Zapovjedništvo MOMP Korčula.

Kontakt

Ulica 26, br.2 Vela Luka

Tajnik kluba: Vedran Vlašić
00385(0)20 813 809
00385(0)91 509 32 49

E-mail: vedran.vlasic@dalekovod.hr

Objave

Natjecanja i razultati

  n 2001. godineHrvatska DXpedicijska grupa zajedno sa kolegama iz Slovačke, radila je s pozivnom oznakom 9A8RR u istom natjecanju i osvojila 3. mjesto u svijetu.n2002. godine, znatno pripremljeniji i opremljeniji...

Skip to content