ztk-du.hr

Uspostavljeno krizno psihološko savjetovalište i izrađen dokument s preporukama za krizne situacije

U sklopu projekta RAGUsa 2.0 – Razvoj kApaciteta Gradskih Udruga, Udruga za mlade Maro i Baro uspostavila je krizno psihološko savjetovalište za mlade u kojem se redovito svaki tjedan kroz 14 mjeseci pružala psihološka pomoć za preko 30 sudionika u Centru za mlade Dubrovnik. Uz to, za osobe koje su pretrpjele traumu, stres ili gubitak uslijed krizne situacije izrađen je online dokument s preporukama i uputama psihologa u slučaju krizne situacije koji je dostupan na
poveznici: https://ztk-du.hr/wp-content/uploads/2023/08/RAGUsa2.0-krizne-intervencije.pdf

Psihološko savjetovalište za mlade ostaje otvoreno u Centru za mlade Dubrovnik na adresi Obala pape Ivana Pavla II 44A, za preventivni i savjetodavni rad s mladima od 15 do 30 godina. Za dolazak u savjetovalište nisu potrebne liječničke uputnice i usluge su besplatne. Savjetodavni i preventivni rad se odvija prema kodeksu i pravilima psihološke struke od strane za to educiranih osoba. Za više informacija možete se javiti putem maila savjetovaliste.maroibaro@gmail.com.


Projekt RAGUsa 2.0 – Razvoj kApaciteta Gradskih Udruga namijenjen je jačanju kapaciteta OCD-a na području Dubrovačko-neretvanske županije za pružanje učinkovitijeg odgovora na potrebe lokalne zajednice te na kapacitete OCD-a kao poslodavca za vrijeme pandemije i sličnih kriznih situacija kroz realizaciju aktivnosti Uspostave kriznog psihološkog savjetovališta za mlade, razvojem aplikacija i provedbom edukacija s ciljem osnaživanja kapaciteta OCD-a.

Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije provodi projekt kroz 18 mjeseci u partnerstvu sa Zajednicom tehničke kulture grada Dubrovnika, Informatičkim klubom Futura, Udrugom za razvoj civilnog društva Bonsai i Udrugom za mlade Maro i Baro. Ukupna vrijednost projekta je 65.026,59 EUR / 489.942,86 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ iznosom od 55.272,60 EUR / 416.451,43 HRK. Korišten je službeni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije.

Skip to content