ztk-du.hr
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Radionice osnova električne struje – OŠ Lapad

18 travnja @ 9:30 - 11:30

Teo Dilberović iz Informatičkog klub Futura održat će radionicu o osnovama električne struje u četvrtak 18. travnja u 9:30 sati u Osnovnoj školi Lapad.

Na radionici polaznici će prvo u teorijskom dijelu vidjeti kako se proizvodi električna struja u elektranama i kako struja dolazi do kuća. Pokazat će im se kako izgleda kućni razvod struje, kako se dijeli i koje zaštite koristimo. Prikazat će im se i shema kućne instalacije i kako se ona čita. Nakon toga u praktičnom dijelu radionice polaznici će spajati izmjenične prekidače, žarulju i utikač na maketi od drvene podloge s glavnom razvodnom kutijom s tri osigurača i fidovom sklopkom te tri obične razvodne kutije.

Gostujuće radionice održavaju Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije te Informatički klub Futura. Dječji vrtići i osnovne škole koji se žele priključiti projektu i žele da se kod njih održi jedna ili više radionica mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com radi dogovora oko termina radionice.

 

Detalji:

Datum:
18 travnja
Vrijeme:
9:30 - 11:30

Organizatori

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika
Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije
Informatički klub Futura

Lokacija

OŠ Lapad
Ul. od Batale 14
Dubrovnik, 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
020 356 100
Pogledajte web stranicu Lokacija
Skip to content