ztk-du.hr
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Kreativno ljeto u muzeju: Bioluminiscentni crteži

20. srpnja 2023. 10:00 @ 10:00 - 11:00

U sklopu manifestacije Kreativno ljeto u muzeju, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura u četvrtak 20. srpnja u 10 sati održat će radionicu “Bioluminiscentni crteži” u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik.

Nakon uvodnog dijela radionice u kojoj će muzejska pedagoginja i akademska slikarica Dubravka Tullio upoznati polaznike s pojmom bioluminiscencija i organizmima koja ju proizvode, na red dolaze motoričke sposobnosti, kreativnost, strpljenje, tehnička kultura, fizika, priroda i društvo. Na crteže organizama koji su predstavljeni u uvodu spajat će se jednostavni strujni krug sa svjetlećim diodama, bakrenom trakom i baterijom. Na kraju radionice polaznici svoje svjetleće crteže nose sa sobom.

Radionica je namijena djeci od 3. razreda OŠ i starijima.

Kreativno ljeto u muzeju naziv je edukativnog programa u sklopu pedagoške djelatnosti Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik. Cilj radionica je približiti kulturu, umjetnost, prirodoslovlje i povijest djeci koja će kroz kreativnost i igru usvajati znanje, stvarati smisao za estetiku i razvijati kognitivne sposobnosti. Program je osmislila i vodit će ga muzejska pedagoginja Dubravka Tullio.

 

Detalji:

Datum:
20. srpnja 2023. 10:00
Vrijeme:
10:00 - 11:00

Organizatori

Prirodoslovni muzej Dubrovnik
Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije
Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika
Informatički klub Futura

Lokacija

Prirodoslovni muzej Dubrovnik
Androvićeva 1
Dubrovnik, 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Pogledajte web stranicu Lokacija
Skip to content