ztk-du.hr

ZTK GD na Festivalu tehničke kulture u Splitu održala tri radionice s 3D olovkama i jednu Arduino radionica

Protekla dva dana tajnik Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika Tomo Sjekavica sudjelovao je na Festivalu tehničke kulture 2022 u Splitu. U četvrtak 24. studenog održao je tri radionice: 3D olovke za učenike 4. i 6. razreda, Arduino za učenike 5., 6. i 8. razreda te još jednu radionicu 3D olovki za učenike 5. i 6. razreda, a u petak 25. studenog radionicu 3D olovki za učenike 4. razreda. Polaznici su se upoznali s tehnologijom za 3D modeliranje. Pomoću 3D olovaka i plastike crtali su razne 2D i 3D predmete prema zadanim predlošcima i prema svojim idejama.

Festival tehničke kulture održao se 24. i 25. studenog 2022. u osnovnoj školi Žnjan-Pazdigrad, kao skup raznolikih radionica tehničkih aktivnosti na kojima su sudjelovali učenici škole domaćina. Radionicama koje su se održale obuhvatila su se razna područja tehničke kulture, a voditelji radionica, osim zaposlenika ZTK grada Splita, bili su i predstavnici Hrvatske zajednice tehničke kulture, Zajednice tehničke kulture grada Dubrovnika, Društva pedagoga tehničke kulture, Fotokluba Split i Zvjezdanog sela Mosor.

Festival tehničke kulture 2022. organizirala je Zajednica tehničke kulture grada Splita, u suradnji s udrugama članicama, gostujućim zajednicama tehničke kulture te osnovnom školom Žnjan-Pazdigrad.

Skip to content