ztk-du.hr

Počeli peti Robo.DU Day(s) u sklopu Europskog tjedna robotike

U srijedu 18. studenog su započeli peti Robo.DU Day(s)-i, koji se održavaju u Centru za mlade Dubrovnik kao dio Europskog tjedna robotike. Dubrovnik je i ove godine najaktivniji grad u Hrvatskoj s događanjima u Europskom tjednu robotike.

Prvog dana su se u jutarnjim terminima održale dvije radionice crtanja 3D olovkama, a u popodnevnim terminima dvije radionice mBot robotike. Sve radionice prvog dana su se popunile brzo nakon otvaranja prijava. velika zainteresiranost je i za radionice preostalih dana koje su popunjene ili ima još par slobodnih mjesta. Radionice crtanja 3D olovkama su održali Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika i Informatički klub Futura, a radionice mBot robotike navedene organizacija u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku.

Danas nas očekuju dvije LEGO radionice “obnovljivi izvori energije” i tri radionice robotike i programiranja bez ekrana. Petak je rezerviran za dronove i radionicu Computer Vision. U subotu nas u jutarnjim terminima očekuju radionica Internet of Things i radionice lemljenja, dok će se u subotu popodne održati po dvije radionice izrade holograma i crtanja 3D olovkama. Bioelektronička akademija koja se kontinuirano održava subotom i nedjeljom za dvije grupe polaznika, koju organizira UR Institut je također priključena manifestaciji Robo.DU Day(s).

Robo.DU Day(s) 2020 organiziraju Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika u suradnji sa svojim članicama, Hrvatskim robotičkim savezom, Centrom za mlade Dubrovnik i Sveučilištem u Dubrovniku.

Skip to content