ztk-du.hr

U Opuzenu i Metkoviću učenici izrađivali božićne ukrase 3D olovkom

Tajnik Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika Tomo Sjekavica u četvrtak 14. prosinca održao je dvije radionice crtanja 3D olovkama u osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću i jednu radionicu u OŠ Opuzen. Učenici 5., 6., 7. i 8. razreda izrađivali su prigodne božićne ukrase pomoću tehnologije za 3D modeliranje. Prema zadanim predlošcima s božićnim motivima crtali su predmete pomoću 3D olovaka i plastike te na taj način razvijali kreativnost, inovativnosti i tehničke vještine, a na kraju su svoje radove zadržali, a neki su ukrasili bor u učionici.

Kroz ove programe nastavila se kvalitetna suradnja s mladima između Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i OŠ Opuzen te OŠ don Mihovila Pavlinovića.

Ako ima još osnovnih i srednjih škola zainteresiranih za suradnju iz Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije pozivamo da nam se jave radi dogovora oko tema i termina radionica za njihove učenike.

Skip to content