ztk-du.hr

Protekla dva dana održane radionice 3D printanja

Ciklus Du STEM radionica započeo je dvjema radionicama 3D printanja u Centru za mlade Dubrovnik. Polaznici su se upoznali s mogućnostima koje nudi 3D printanje, vještinom 3D printanja i 3D modeliranja. Osim toga, voditelj radionice Matija Miloslavić upoznao ih je s dijelovima printera, načinom rada, programima za 3D modeliranje, vrstama plastike i njezinim recikliranjem, bojanjem 3D modela te dao mnogobrojne savjete za one koji se i sami žele baviti time. U našem 3D Labu bili su oduševljeni izrađenim 3D predmetima, a na poklon su dobili Du STEM privjeske koji su se printali tijekom radionice. Drugu radionicu medijski je popratila Hrvatska radiotelevizija.

U subotu 12. studenog na Sveučilištu u Dubrovniku na redu su dvije radionice – Arduino, koju će voditi Anamaria Bjelopera i Proširena stvarnost (VR i hologrami), koju će održati Ana Kešelj (obje s Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku). Na njima će sudionici steći znanja u području elektrotehnike, elektronike i komunikacija, osnovna znanja o virtualnoj stvarnosti te će se upoznati s hologramima i načinom kako ih sami izraditi. Arduino radionica je popunjena, a na radionici Proširena stvarnost (VR i hologrami) ima još par mjesta. Prijave se primaju preko poveznice: http://www.ztk-du.hr/dustem-prijave/

Radionice 3D printanja organizirala je Zajednica tehničke kulture grada Dubrovnika, a Arduino radionicu i radionicu proširene stvarnosti (hologrami i VR) organizra Sveučilište u Dubrovniku u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 2.261.070,61 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Skip to content