ztk-du.hr

Početak STEM ljeta u Centru za mlade Dubrovnik protekao u legićima

U petak 14. srpnja je počelo, a u subotu 15. srpnja se nastavilo, STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik kojeg organiziraju Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije. Oba dana održane su po dvije LEGO igraonice, LEGO radionice „Obnovljivi izvori energije“ i LEGO WeDo radionice.

Najmlađi polaznici LEGO igraonice sastavljali su razne modele od kockica prema vlastitim idejama i željama. Stariji polaznici (od 5. do 8. razreda osnovne škole) razvijali su svoje vještine praćenja tehničkog nacrta, osnova električnog strujnog kruga, praktičnu primjenu vjetrogeneratora, solarne ploče, punjenja akumulatora i baterija mehaničkim putem kroz radionicu LEGO „Obnovljivi izvori energije“. Ostali polaznici koristeći LEGO WeDo edukacijske setove konstruirali su i programirali modele od kockica, koji izvode zadane radnje.

STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik organiziraju Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji sa svojim članicama udrugama tehničke kulture u tehničkoj radionici koja se nalazi u sklopu Centra za mlade Dubrovnik. Prijave na ostale radionice će se otvarati po tjednima kada budu definirani termini.

Skip to content