ztk-du.hr

Online predavanja “Pametno s ekranima u ranoj dobi” za roditelje i “Utjecaj ekrana na rani dječji razvoj – što podučiti roditelje vrtićke djece?” za odgojitelje

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika s Dječjim vrtićima Dubrovnik organizira dva online predavanja u sklopu projekta „(e)odrastanje – izazovi i mogućnosti“.

U ponedjeljak 20. prosinca u 17:30 će se održati online predavanje “Pametno s ekranima u ranoj dobi”. Predavanje je namijenjeno za roditelje djece u dobi od 0 do 7 godina. Na predavanju će roditelji saznati više o mogućim pozitivnim i negativnim posljedicama korištenja ekrana u ranoj dobi na cjelokupni razvoj djeteta, kao i o načinima adekvatnog korištenja ekrana prema stručnim preporukama. Predavanje će održati Alma Džanović Mateljan, edukacijska rehabilitatorica iz Dječjih vrtića Dubrovnik i Severina Hađija, psihologinja iz Dječjeg vrtića Pčelica.

U utorak 21. prosinca u 17:30 će se održati online predavanje “Utjecaj ekrana na rani dječji razvoj – što podučiti roditelje vrtićke djece?”. Predavanje je namijenjeno odgojiteljima djece predškolske dobi. Na predavanju će odgojitelji saznati više o utjecaju ekrana na rani dječji razvoj i načinima pravilnog korištenja istih u ranoj dobi. Odgojitelji će dobiti smjernice kako stečeno znanje na predavanju prenijeti roditeljima te koristiti u direktnom radu s djecom. Predavanje će održati Alma Džanović Mateljan, edukacijska rehabilitatorica iz Dječjih vrtića Dubrovnik i Severina Hađija, psihologinja iz Dječjeg vrtića Pčelica.

Oba predavanja će se održati online putem aplikacije Zoom. Molimo svezainteresirane za sudjelovanje da popune Google formu u nastavku kako bi potvrdili svoje sudjelovanje na Zoom sastanku: https://forms.gle/EWGkPkUHpXScYfqK9

Online predavanja se održavaju u sklopu projekta (e)odrastanje – izazovi i mogućnosti, koje provodi Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u partnerstvu sa Sveučilištem u Dubrovniku i Dječjim vrtićima Dubrovnik. Projekt je sufinanciran kroz program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2021. godinu i putem javnog poziva za sufinanciranje projekata na temu medijske pismenosti od Agencije za elektroničke medije.

Skip to content