ztk-du.hr

Naučite kako primijeniti umjetnu inteligenciju u umjetnosti

Festival svjetlosti Lumiart Dubrovnik i Pixel Design u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika organiziraju radionicu „Crash course in Ai generating“. Radionica će se održati u subotu 4. studenog od 16 do 18 sati u Centru za mlade Dubrovnik, a namijenjena je mladima, srednjoškolcima, studentima i odraslima.

Broj mjesta na radionici je ograničen, stoga se potrebno prijaviti preko poveznice: https://www.ztk-du.hr/lumiart-prijave/

Cilj ove radionice je prevladati strah od tehnologije kroz praktičnu primjenu Image generatora te se upoznati sa svim prednostima i manama ovog novog vizualnog medija. Tijekom radionice će se saznati kako, kada i zašto uključiti ove alate u svoj kreativni proces.

Program će obuhvatiti teorijski i praktični dio. U prvom dijelu proći će se kroz teoriju nastanka slike iz teksta u difuzijskim sustavima, kako stroj percipira sliku i kako se uči. U drugom dijelu radionice fokus će biti na praktičnom radu gdje će se generirati vlastite vizije koristeći gotovo sve trenutno dostupne tehnike. Složeniji procesi poput treniranja vlastitih modela ili generiranja videa također će se spomenuti na teoretskoj razini i prilagoditi interesima polaznika.

Radionicu će voditi Anton Radačić, poznat po svom radu na News Baru i Prime Timeu. Uz to, Anton je dugogodišnji dizajner, snimatelj i animator. Završio je obuku iz VFX-a i 3D animacije na Animation Workshopu u Danskoj te trenutno radi kao motion dizajner u Sofascoreu.

„Crash course in Ai generating“ održat će se u sklopu Festivala svjetlosti Lumiart, koji se u Dubrovniku održava od 3. do 5. studenog, tijekom kojeg će Stari grad postati pozornica za svjetlosne instalacije, projekcije, nove medije, tehnologiju i umjetnost.

Skip to content