ztk-du.hr

Dodijeljene nagrade pobjednicima Hackathona 2023.

U prostorima Dubrovačke razvojne agencije DURA-e u srijedu 12. srpnja održane su prezentacije i dodijeljene su nagrade pobjednicima Hackathona 2023. Na prezentaciji su sudjelovali i predstavnici Civilne zaštite Grada Dubrovnika.

Tema Hackathona 2023 bila su ICT rješenja iz područja pametnog grada i civilne zaštite, pa su prezentaciji projekata, uz predstavnike DURA-e i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, nazočili predstavnici Dubrovačkih vatrogasaca i predstavnici sustava civlne zaštite Grada Dubrovnika. Oni su izrazili želju za daljnjom suradnjom i spremnost u pružanju podrške kako bi se navedeni projekti potencijalno realizirali u obliku testnih pilota.

Da podsjetimo, najboljim projektima na ovogodišnjem hackathonu proglašeni su:

  1. “Projekt detekcije i predikcije šumskih požara”
  2. “Gdje Gori?” – projekt namijenjen managementu volontera u kriznim situacijama

Hackathon 2023 organizirali su Dubrovačka razvojna agencija DURA i Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, uz partnerstvo Sveučilišta u Dubrovniku i RIT-a Croatia.

Cilj hackathona bio je širenje znanja, motiviranje developera i ostalih građana na korištenje tehnologije pametnog grada za rješenje problema u svakodnevnom okruženju.

Hackaton 2023 održao se u sklopu projekta RAGUsa 2.0 – Razvoj kApaciteta Gradskih Udruga kojeg provodi Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s partnerima. Ukupna vrijednost projekta je 65.026,59 EUR / 489.942,86 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ iznosom od 55.272,60 EUR / 416.451,43 HRK. Korišten je službeni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije.

Skip to content