ztk-du.hr

Za najbolje filmove Ljetna škola filma Šipan osvojila vrijedne nagrade

Na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Malom Lošinju ocjenjivački sud odlučivao je o najboljim filmovima u šest kategorija. Od ukupno 86 prijavljenih filmova, Ljetna škola filma Šipan osvojila je dvije nagrade u kategoriji radioničkog filma – prvo mjesto s filmom “Izazov” i drugo mjesto s filmom “Šmission impossible”. U međuvremenu dobili su odličnu vijest s festivala Kratka forma (The International Festival of Short Films) da je njihov film “Izazov” i tamo pobijedio u međunarodnoj konkurenciji dječjeg filma.

O najboljim filmovima Revije odlučivao je stručni ocjenjivački sud predvođen Verom Robić-Škarica, producenticom i dugogodišnjom tajnicom Hrvatskog filmskog saveza koja je tijekom 30 godina sustavnog rada ovu instituciju transformirala od malene udruge u asocijaciju koja broji više od četrdeset filmskih udruga; potom Maja Flego, novinarka i savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu te animatorica, ilustratorica i grafička dizajnerica Petra Zlonoga. Pored njih, filmove s Revije ocjenjivao je i ocjenjivački sud djece koji se sastoji od učenika OŠ Maria Martinolića iz Malog Lošinja

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece jedina je manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Jednom godišnje, svaki put u drugom gradu, okupe se ponajbolji najmlađi hrvatski filmski stvaraoci i njihovi mentori. U četiri dana Revije na filmskom platnu nađe se sam vrh hrvatske osnovnoškolske kinematografije.

Skip to content