ztk-du.hr

Otvorena izložba fotografija s Prvenstva Hrvatske u podvodnoj fotografiji

Izložba fotografija s Prvenstva Hrvatske u podvodnoj fotografiji otvorena je u ponedjeljak 6. veljače u atriju Palače Sponza. Izložbu su organizirali Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Ronilački klub Dubrovnik i Hrvatski ronilački savez, a bit će otvorena svaki dan do 12. veljače.

Tajnik Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije Tomo Sjekavica pozdravio je okupljene posjetitelje, a zatim je predsjednik Hrvatskog ronilačkog saveza Kamilo Čuljak otvorio izložbu. Istaknuo je da fotografije govore o umješnosti onih koji su ih uspjeli napraviti, a isto tako govore o ljepotama podmorja i svemu što se može vidjeti kad se zaviri ispod površine.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u podvodnoj fotografiji održalo se početkom rujna prošle godine u Dubrovniku i na njemu je sudjelovalo 23 ronioca iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Oni su se natjecali u dvije kategorije: DSLR (digitalni refleksni ili bezzrcalni (mirrorless) fotoaparati) i KOMPAKT (digitalni kompaktni fotoaparati ili akcijske kamere). Bile su zadane tri teme: fotografija podvodnog ambijenta s modelom ili bez njega, fotografija ribe i makro fotografija.

Na izložbi je izloženo 38 fotografija s prvenstva, a autori su: Dalibor Andres (RK Sisak), Ivio Bilić (RK Dubrovnik), Dado Ćumurija (RK Mostar), Dean Ganza (RK Roniti se mora), Leo Gavranić (RK Dubrovnik), Aleksandar Grilec-Đorđijevski (RK Roniti se mora), Dragutin Krmek (KPA Drava Varaždin), Vanja Krvavica (RK Roniti se mora), Karlo Maćaš (KPA Vodomar Duga Resa), Elvir Mahmutović (Eko RG Invalida Lukavac), Edis Mahmutović (Eko RG Invalida Lukavac), Matea Martinović (RK Dubrovnik /  Prirodoslovni muzej Dubrovnik),  Vedran Metelko (RK Roniti se mora), Ivana Nobilo (RK Roniti se mora), Klaudio Pozniak (RK Dubrovnik), Miloš Prelević (Eko RG Invalida Lukavac), Lovor Rašan (RK Roniti se mora), Fisnik Sahatciu (KPA 3 maj Rijeka), Miro Stanić (REK HVIDR-a Split), Bilal Šarić (Eko RG Invalida Lukavac) i Damir Zurub (RK Roniti se mora).

Najbolja fotografija cijelog natjecanja bila je fotografija podvodnog ambijenta od Damira Zuruba iz Ronilačkog kluba Roniti se mora. On je ujedno osvojio i ukupno prvo mjesto u kategoriji DSLR fotoaparata, a njegov klub prvo mjesto ekipno.

Skip to content