ztk-du.hr

MEĐUNARODNI DAN PLANINA 11.12.2010.

Povodom završetka druge faze radova na obnovi planinarskog doma vrbanj na Orjenu i ”Međunarodnog dana planina” (11. prosinca) Hrvatsko planinarsko društvo organizira uspon na vrh Orjena nadmorske visine 1895 metra. Pozivaju se planinari iz svih planinarskih društava Dubrovačko-neretvanske Županije i svi zainteresirani planinari i ljubitelji prirode da se priključe usponu.

Polazak je u subotu 11.prosinca u 8 sati ispred planinarskog doma Vrbanj na Orjenu nadmorske visine 1009 metara. Nakon  povratka sa uspona u planinarskom domu je organiziran prigodan program i objed za sve sudionike.

Opća skupština UN-a proglasila je 2003. godine 11.12. Međunarodnim danom planina, nakon što je Međunarodna godina planina, koju je UN proglasio 2002., ukazala na potrebu stalnog osvješćivanja golemog značenja planina i održivog razvoja njihova okoliša za očuvanje kvalitetnog života stanovništva

Obilježavanje međunarodnog dana planina nastavlja se tijekom cijelog vikenda sa izradom božićnih ukrasa i nakita od raznobojnog prirodnog sjemenja za djecu predškolske dobi i predavanjem o važnosti planinskih područja.

Mole se svi zainteresirani za uspon da se predbilježe na mail ili sms-om na mobitel 099-8092264 do četvrtka navečer 9.prosinca.

Dobrodošli!

Skip to content