ztk-du.hr

Prijavite se na ciklus radionica izrade makete trajekta

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Modelarski institut Nave Dumins kreću s ciklusom od 5 radionica izrade makete trajekta za dvije grupe polaznika. Radionice će se održavati u Centru za mlade Dubrovnik u popodnevnim terminima.

Prva grupa polaznika počinje u utorak 13. lipnja u 17 sati, a druga grupa u srijedu 14. lipnja u 17 sati. Termini preostalih radionica iz ciklusa održat će se u dogovoru s polaznicima.

Na radionicama će se izrađivati maketa trajekta od špreploče, s kartonskom oplatom. Nakon toga će se proći kroz osnove 3D modeliranja i 3D printanja, te će se dodavati 3D printani dijelovi na model trajekta. Na kraju će se proći kroz osnove Arduina, te će se povezati Arduino i elektroničke komponente, poput Led dioda na model trajekta. S ovim ciklusom radionica kombiniraju se razne grane tehničke kulture, od brodomaketarstva, aditivnih tehnologija 3D printa, te Arduino tehnologije.

Ciklus radionica izrade makete trajekta namijenjen je učenicima osnovnih škola od 5. do 8. razreda, učenicima srednjih škola i studentima. Radionice traju 90 minuta. Maloljetne polaznike trebaju prijaviti roditelji ili skrbnici na: www.ztk-du.hr/trajekt-prijave/

Ciklus radionica izrade makete trajekta organiziraju Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Modelarski institut Nave Dumins u sklopu projekta Od vizije do modela. Ukupna vrijednost projekta je 60.649,82 € / 456.966,06 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 51.552,35 € / 388.421,15 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog saveza brodomaketara.

Skip to content