ztk-du.hr

Počinje ciklus radionica pod nazivom: ‘Svijet Moderne Audio Produkcije – Kreativna Informatika uz Ableton Live’

Kino Video Klub Dubrovnik i Laus Music sa zadovoljstvom najavljuju dugoočekivani ciklus radionica audio produkcije s osvrtom na video u trajanju od 10 tjedana (30.9.-2.12. 2023 godine – subotom od 10 do 14 sati.). 10 predavanja / radionica će se održavati u Centru za mlade Dubrovnik. Ovaj projekt se sufinancira kroz program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2023. godinu. Tečaj je namjenjen srednjoškolcima, studentima i odraslima, a broj mjesta na radionicama je ograničen, stoga se potrebno prijaviti preko poveznice: https://www.ztk-du.hr/audio-prijava.

Voditelj projekta je Haris Čustović: glazbenik, vokalist, dizajner zvuka, skladatelj, DJ i producent s bogatim dugogodišnjim iskustvom. Stekao je magisterij iz zvukovnih umjetnosti na University Of Arts London, a također je diplomirao pedagogiju na Grenwich University u Londonu. Sa preko deset godina iskustva rada na institucijama obrazovanja u Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i gostovanja na mnogim glazbenim konferencijama, iskusan je akademski predavač i govornik. U svom studiju stvara glazbu, bavi se snimanjem, dizajniranjem zvuka, miksanjem i masteringom, kao i produkcijom video sadržaja. Radi i za svjetske produkcijske kuće, gdje komponira glazbu namijenjenu internacionalnoj medijskoj industriji.

Ovaj tečaj, koji se po prvi put održava na dubrovačkom području, predstavlja izvanrednu priliku mladima i odraslima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, bez obzira na iskustvo, da se upuste u svijet audio produkcije i razviju svoje glazbene talente.

Sadržaj je baziran na kurikulumu prestižnih institucija School Of Audio Engineering i Point Blank u Londonu, gdje je voditelj stekao svoje najvrjednije predavačko iskustvo. Polaznicima se pruža prilika da nauče osnove audio produkcije, kao i umijeće kombiniranja zvuka s video materijalom.

Kroz edukaciju, polaznici će imati priliku stjecati i unaprijediti svoje glazbene vještine i kreativnost. Bilo da se radi o početniku ili već iskusnom glazbeniku, ovaj tečaj nudi temeljno razumijevanje audio produkcije i upoznavanje sa sofisticiranim alatima, uključujući popularni Ableton Live program.

Tečaj će obuhvatiti ključne koncepte i praktične aspekte audio produkcije. Polaznici će naučiti snimati zvuk koristeći odgovarajuće mikrofone i upravljati profesionalnom opremom za snimanje. Također će steći duboko razumijevanje osnova digitalne obrade zvuka, uključujući tehniku uređivanja i poboljšanja audio snimki. Radit će na kreiranju ritam sekcije kroz upotrebu loopova, ručnog programiranja i stvaranja ritmova korištenjem MIDI kontrolera. Uz osnove glazbene teorije, razvijat će se i vještine potrebne za stvaranje bas linija, riff-ova i melodija. Polaznici će se upoznati s različitim vrstama samplera i sintisajzera, kao i raznim metodama sinteze zvuka.
Učit će se o formi i aranžmanu modernih glazbenih djela te osnovama aranžiranja. Fokus će biti i na osnovama miksanja zvuka, gdje će se razvijati vještine upotrebe EQ-a, dinamičkih procesora, efekata i drugih sredstava za postizanje kvalitetnog zvuka. Ovaj tečaj također će obuhvatiti upotrebu glazbe i zvučnih efekata u audiovizualnom kontekstu, što je neizostavan aspekt modernog stvaralaštva.

Na kraju tečaja, svaki polaznik će biti u mogućnosti stvoriti barem jednu originalnu skladbu, koju će predstaviti pred ostalim polaznicima, i tako će dobiti vrijedne povratne informacije i kritike od strane voditelja tečaja i svojih kolega.

Pridružite nam se na ovoj uzbudljivoj glazbenoj avanturi i ne propustite priliku da otkrijete svoj puni glazbeni potencijal!

Skip to content