ztk-du.hr

Ciklus radionica audio produkcije završio otvorenim panelom i glazbenim skupom

Prošli tjedan završio je 10-tjedni ciklus radionica „Svijet Moderne Audio Produkcije – Kreativna Informatika uz Ableton Live“ koji se održavao subotama u Centru za mlade Dubrovnik. Kao poseban događaj završnog dijela održan je otvoreni panel „Oslobađanje glazbene snage kroz kreativnosti i kolaboracije“ u amfiteatru Kampusa Sveučilišta u Dubrovniku. Ovaj događaj bio je posvećen poticanju razvoja talenta i stvaralaštva u modernoj glazbi kroz povezivanje kreativnih snaga glazbene scene, uključujući glazbenike, tekstopisce, skladatelje, glazbene producente, izdavačke kuće i ostale, i sve to u predivnom okruženju grada Dubrovnika.

Na otvorenom panelu su sudjelovali: voditelj radionica Haris Čustović, uz cijenjene goste: Tomislav Brusač, Žarko Dragojević, Teo Martinović, Marko Milićević (Gramophonedzie), Robert Nappholz i Ivica Simatović.

Panelisti su dali svoje mišljenje i povratne informacije na završne radove polaznika ciklusa radionica, a zatim su nesebično podijelili svoje iskustvo kroz priče i diskusije o borbi i uspjehu, stanju glazbene industrije, novoj tehnologiji i kreativnim procesima. Time su pružili uvid u načine profesionalnog rasta i upravljanja karijerom, načine prelaženja prepreka i postizanja izvrsnosti u glazbenoj industriji danas. Za one koji nisu imali priliku sudjelovati na otvorenom panelu organizatori su pripremili snimku:

Dan je završio druženjem i upoznavanjem kroz ‘Glazbeni Skup’ zabavu u Lazaretima gdje su između ostalih nastupili Tom Bug, Gramophonedzie i Haris Laus, a neki od polaznika radionica su također imali priliku nastupiti uz njih. Organizatori se nadaju još boljem i većem ovakvom događaju u 2024. godini.

Otvoreni panel „Oslobađanje glazbene snage kroz kreativnosti i kolaboracije“ organizirali su Kino Video Klub Dubrovnik i Laus Music u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika, kao završno događanje ciklusa radionica audio produkcije, koji se realizirao u sklopu projekta Kreativna Informatika uz Ableton Live, koji se sufinancirao kroz program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2023. godinu.

Skip to content