ztk-du.hr

Održano predstavljanje jedriličarskog modelarstva i radio upravljanih jedrilica klase Dragon Force 65

Predsjednik Jedriličarskog kluba Hydro Ivan Grgić i član Jedriličarskog kluba Hydro Tomi Šoletić su u petak 15. srpnja u sklopu STEM ljeta u Centru za mlade Dubrovnik predstavili jedriličarsko modelarstvo i radio upravljane jedrilice klase Dragon Force 65 (DF65). Jedrilice klase Dragon Force 65 su idealni modeli za početak i ulazak u jedriličarsko modelarstvo. Ova klasa je podržana od Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatskog jedriličarskog saveza kroz projekt razvoja radio upravljanog (RU) jedrenja vezan uz djecu i mlade klasom DF65.

Nakon predstavljanja s polaznicima su odradili i uvodnu radionicu s radio upravljanim jedrilicama, pokazali kako se plovi s njima ovisno o smjeru vjetra, kako upravljati kormilom, te kako zatezati i otpuštati jedra s kontrolerom. Na jesen Jedriličarski klub Hydro planira nastaviti s radionicama za djecu i mlade od 12 godina i starije u sklopu svog projekta Uvod u RU jedrenje i modelarstvo koji je sufinanciran kroz Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2022. godinu.
Seniori Jedriličarskog kluba Hydro su lani sudjelovali na prvenstvu Hrvatske u kategoriji radio upravljanih brodova klase DragonForce 65, a ove godine nakon provodenih jesenskih radionica se nadaju da će i netko od juniora (polaznika radionica) s njima na prvenstvo Hrvatske.

STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik organiziraju Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u tehničkoj radionici koja se nalazi u sklopu Centra za mlade Dubrovnik.

Skip to content