ztk-du.hr

Održana dubrovačka regata modela DragonForce 65 “Laggo di Noce ’24”

U subotu 17. veljače se održalo treće izdanje Dubrovačke regate modela DragonForce 65 “Laggo di noce ‘24” na akumulacijskom jezeru u Orašcu u organizaciji Jedriličarskog kluba Hydro. Jedrilice klase Dragon Force 65 su idealni modeli za početak i ulazak u jedriličarsko modelarstvo. Ove godine je nastupilo ukupno 25 jedriličara, od toga 18 seniora i 7 juniora. Sudac regate je i ove godine bio poznati dubrovački jedriličar Denis Vukas. U kategoriji juniora su se natjecali mladi jedriličari iz JK Mornar, JK Orsan, JK Split, JK Trogir i JK Zenta, a u kategoriji seniora jedriličari iz JK Cavtat, JK Hydro, JK Labud, JK Mornar, JK Spinut, JK Split, JK Trogir i JK Zenta.

Vremenski uvjeti su bili odlični za jedrenje, te su i seniori i juniori naizmjenično odradili po 10 plovova. Ove godine su i seniori i juniori odradili po dva kruga u svakom plovu.

Pobjednik 3. Dubrovačke regate modela klase Dragon Force 65 u kategoriji seniora je Fabianko Biocic iz JK Trogir. Drugo mjesto je osvojio Zoran Đuratović iz JK Cavtat, a treće mjesto Teo Tomšić iz domaćina JK Hydro. Od ostalih jedriličara domaćina JK Hydro je nastupilo još 3 jedriličara: Vlaho Marčinko (9. mjesto), Ivan Grgić (13. mjesto) i Tomislav Ive (15. mjesto). Iz JK Cavtat u još nastupili: Damir Glišević (11. mjesto) i Mato Lončar (16. mjesto). Davor Dužević (4. mjesto) i Vlaho Lise (17. mjesto) su predstavljali JK Orsan.

U kategoriji juniora prvo mjesto je osvojio dubrovčanin Roko Tomšić koji ove godine nastupa za JK Split. Drugo mjesto je osvojio Mark Mihael Vladić iz JK Orsan. Trećeplasirani junior je bio Marin Bizjan iz JK Mornar.

Svim natjecateljima i navijačima organizatori su poklonili majice regate, te set alata za podešavanje jedara na radio upravljanim jedrilicama koje je Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika prilagodila s logom JK Hydra i regate te isprintala na 3D printerima. Nakon održanih svih plovova podijelili su se pehari za najbolje jedriličare uz prigodan domjenak u Dubrovačkoj pivovari.

Skip to content