ztk-du.hr

Završena peta Liga programiranja za osnovne škole

U utorak 27. veljače u Centru za mlade Dubrovnik u organizaciji Informatičkog kluba Futura održano je završno 4. kolo pete Lige programiranja za osnovne škole. U proteklih pet mjeseci održane su 4 radionice i 4 kola lige. Učenici su se natjecali u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji, a bile su dvije vrste zadataka za 5./6. razrede i za 7./8. razrede. Na kraju su najbolje ekipe i pojedinci nagrađeni.

Ove godine u konkurenciji 5./6. razreda sve pojedinačne nagrade su otišle u OŠ Marina Držića. Iva Lučić je osvojila prvo mjesto, Luciana Gospodnetić drugo, a Josip Maro Tutman treće mjesto. Naravno OŠ Marina Držića je pobijedila i u kategoriji ekipa 5./6. razreda, dok je drugo mjesto zauzela OŠ Ivana Gundulića. U konkurenciji 7./8. razreda prvo mjesto je bio Tomi Jurković iz OŠ Montovjerna, drugoplasirana Katarina Totić iz OŠ Ivana Gundulića.

Informatički klub Futura petu ligu programiranja je realizirao u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika te Sveučilištem u Dubrovniku.

Skip to content