ztk-du.hr

Učenici u Cavtatu i Čilipima programirali bez korištenja ekrana

Dinka Lale iz Informatičkog kluba Futura održala je tri gostujuće radionice robotike i programiranja bez ekrana, čime je nastavljeno obilježavanje Europskog tjedna programiranja. U utorak 17. listopada održana je radionica za učenike prvog razreda Osnovne škole Cavtat, a u petak 20. listopada za učenike 2. i 3. razreda OŠ Cavtat te učenicima Područne škole Čilipi.

Na radionicama su koristili Cubetto setove koji se sastoje od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama Cubetto robot se kreće. Učenici 3. razreda koji su već pohađali ovu radionicu podijeljeni su u timove pa su se natjecali tko će prije isprogramirati robota da dođe na zadano polje. Svi polaznici su na kraju radionice dobili uvjerenja o uspješno odrađenoj radionici.

Radionice su organizirali Informatički klub Futura, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika. Dječji vrtići i osnovne škole koji se žele priključiti projektu i žele da se kod njih održi jedna ili više radionica mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com radi dogovora oko termina radionice.

Skip to content