ztk-du.hr

U područnoj školi Stravča održane dvije gostujuće radionice

Učenici od 1. do 4. razreda područne škole Stravča 19. prosinca učili su programirati bez korištenja ekrana i spajati šareni strujni krug.

Na radionici su koristili Cubetto robote za programiranje bez ekrana, prema uputama voditeljice radionice Dinke Lale. Cubetto set sastoji se od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Učenici su davali naredbe Cubetto robotima prema kojima se on kretao.

Potom je voditeljica radionice objasnila polaznicima strujni krug, nakon čega su spajali osnovne strujne krugove sa specijaliziranim setovima, proučavali kako rade led diode i ventilatori ovisno o vrsti spoja, te su isprobali kako radi senzor ravnoteže.

Gostujuće radionice održavaju Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije te Informatički klub Futura. Dječji vrtići i osnovne škole koji se žele priključiti projektu i žele da se kod njih održi jedna ili više radionica mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com radi dogovora oko termina radionice.

Skip to content