ztk-du.hr

Subota ispunjena radionicama tehničke kulture u Uvali i Mokošici

Na programu Šarene zime u Uvali u subotu 9. prosinca našle su se tri radionice tehničke kulture: brodomaketarstvo, mornarski čvorovi i lemljenje Solderix, a na programu Božića u Mokošici dvije radionice izrade božićnih ukrasa 3D olovkom.

Mladen Mitić iz Modelarskog insituta Nave Dumins i Vanja Glavočić iz Društva brodomodelara Argosy održali su radionicu brodomaketarstva, na kojoj su djeca izrađivala razne makete brodova od šperploče.

Članovi Jedriličarskog kluba Hydro Ivan Grgić, Tomi Šoletić i Vlaho Marčinko polaznike su upoznali s konopima i naučili ih vezati osnovne mornarske čvorove.

Ante Medić iz Solderixa I Informatički klub Futura održali su radionicu lemljenja na kojoj su polaznici sastavljali Solderbot, robote od Solderix pločica – elektroničkog sklopa bez korištenja žica.

Tajnik Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije Tomo Sjekavica održao je dvije radionice crtanja 3D olovkama u Mokošici. Polaznici su pomoću 3D olovaka i plastike izrađivali božićne ukrase, poput pahuljica, zvijezda, borova, sobova, božićnih patuljaka.

Skip to content