ztk-du.hr

Predstavljamo Du STEM projekt na 3 Maker Fairea ovu jesen

Projekt Du STEM smo prijavili na dva Maker Fairea u Češkoj i jedan Maker Faire u Hrvatskoj. Prihvaćeni smo kao izlagači na sva tri Maker Fairea.

Prvi na redu je ovaj vikend 17. i 18. rujna Maker Faire Prague (Maker Faire Česká republika). Zatim 01. i 02. listopada izlažemo na Maker Faire Zagreb, a 22. i 23. listopada na Maker Faire Brno 2022. Posjetiteljima Maker Faireova ćemo predstaviti dio DIY projekata i aktivnosti vezane uz projekt Du STEM, te druge projekte i aktivnosti koje provodimo većinom u Dubrovniku, Hrvatska i okolici. Du STEM je projekt namijenjen jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD) za popularizaciju STEM-a. Kroz projekt radimo edukacije i radionice najviše s djecom i mladima, a s članovima našim udruga realiziramo raznovrsne DIY projekte za prezentacije na sajmovima poput Maker Fairea.

Na Maker Faireu će sudjelovati predstavnici Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, Sveučilišta u Dubrovniku, UR Instituta, Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatičkog kluba Futura.

Sudjelovanje i izlaganje na Maker Faire Brno 2022 je omogućeno u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 2.261.070,61 HRK.“

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Skip to content