ztk-du.hr

Održano 5 gostujućih radionica robotike i programiranja bez ekrana

Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije te Informatički klub Futura nastavili su s gostujućim radionicama po dubrovačkim osnovnim školama. U utorak 23. siječnja održana je radionica robotike i programiranja bez ekrana za učenike 1. C razreda osnovne škole Ivana Gundulića, te 25. siječnja četiri radionice za sve razrede trećaša u osnovnoj školi Mokošica.

Na radionicama su polaznici programirali bez korištenja ekrana Cubetto robote, Blue-Botove i Bee-Botove. Koristeći tipke na robotima i slažući pločice na Cubetto kontrolnu ploču, usmjeravali su robote da se kreću prema željenim poljima. Kao dodatne izazove, voditelji radionica postavljali su im određene zadatke koje su oni izvršavali. Cilj je bio zadati naredbe da se robot kreće do određene točke izbjegavajući prepreke, što je učilo djecu logičkom razmišljanju i slaganju instrukcija. Na kraju radionica polaznici su dobili uvjerenja o uspješno završenoj radionici robotike i programiranja bez ekrana.

Dječji vrtići i osnovne škole koji se žele priključiti projektu i žele da se kod njih održi jedna ili više radionica mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com radi dogovora oko termina radionice.

Skip to content