ztk-du.hr

Održani Dani otvorenih vrata udruga u Lazaretima

Grad Dubrovnik u suradnji s udrugom Deša i ustanovom Baština d.o.o., jučer, dana 2. lipnja 2022. u Lazaretima organizirao Dane otvorenih vrata udruga s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj zajednici. Otvaranje manifestacije započelo je u 17 sati na platou Lazareta na kojem su bili postavljeni štandovi s promotivnim materijalima i radovima udruga zanimljivih i kreativnih izlaganja koji su posebno zaintrigirali posjetitelje. Izložba radova je trajala do 19 sati dok je od 18 do 20 sati u petoj lađi kompleksa Lazareti predstavljen prezentacijski i medijski dio.

Na prezentacijskom i medijskom dijelu svoj rad i projekte za razvoj zajednice predstavili su i udruge tehničke kulture:

  • UR Institut: „Znanost, umjetnost i tehnologija – temelji održivog ekonomskog i društvenog razvoja“
  • Maritimo Recycling: Centar za reciklažu plastike iz mora
  • Udruga Luža i Škola filma Šipan zajedno su prezentirali DUFF (Dubrovački filmski festival) i Ljetnu školu filma Šipan
  • Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke culture Dubrovačko-neretvanske žuapnije supredstavili svoje EU projekte na kojima su nositelji i na kojima trenutno rade, Du STEM i RAGUsa 2.0.

Na štadnovima su se predstavili Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko – neretvanske županije sa svojim članicama i ostalim udrugama tehničke kulture kao što su: Aeroklub Nimbus, Društvo brodomodelara Argosy, Hrvatsko planinarsko društvo Sniježnica, Informatički klub Futura, Modelarski institut Nave Dumins, Škola Filma Šipan, Udruga inovatora Dubrovačko – neretvanske županije, Udruga Luža i Univerzalni istraživački institut UR.

Ovom manifestacijom Grad Dubrovnik htio je pokazati dosadašnji rad udruga i povećati vidljivost njihovog djelovanja javnosti, a posebno onih koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora te daljnjeg poboljšanja percepcije udruga u javnosti. Ovaj događaj ujedno je bila prilika da se građani zainteresiraju i uključe u brojne kreativne radionice, predavanja, predstave i ostale akcije udruga te da se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima kao i mogućnostima volontiranja u udrugama što bismo posebno htjeli istaknuti.

Skip to content