ztk-du.hr

Održane posljednje ovogodišnje božićne radionice u Uvali i Mokošici

Predzadnji dan ove godine, 30. prosinca Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije s Informatičkim klubom Futura održali su niz radionica, kao dio programa jubilarnog 10. Dubrovačkog zimskog festivala.

Na Šarenoj zimi u Uvali polaznici radionice „Šareni strujni krug“ naučili su osnove strujnog kruga, uz mentorstvo Dinke Lale, a u suradnji Informatičkog kluba Futura i ZTK GD i ZTK DNŽ. Spajali su osnovne strujne krugove sa specijaliziranim setovima, proučavali kako rade led diode i ventilatori ovisno o vrsti spoja, a na kraju su isprobali kako radi senzor ravnoteže.

Zatim je tajnik ZTK GD i ZTK DNŽ Tomo Sjekavica održao radionicu robotike, na kojoj su mlađi polaznici programirali bez korištenja ekrana Cubetto robote, Blue-Botove i Bee-Botove, dok su stariji programirali Robosen robote, koje su na kraju radionice prezentirali sudionicima.

Božić u Mokošici bio je obilježen svjetlećim čestitkama. Na dvjema radionicama polaznici su najprije obojili čestitke, zatim su se upoznali s jednostavnim strujnim krugom kojeg su spajali sa svjetlećim diodama, bakrenom trakom i baterijom, kako bi dobili svjetleće čestitke.

Skip to content