ztk-du.hr

Nastavljene gostujuće radionice u Područnoj školi Čilipi

Informatički klub Futura, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i dalje održavaju gostujuće radionice robotike i programiranja bez ekrana koje su namijenjene predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola na području Grada Dubrovnika i šire okolice. U Područnoj školi Čilipi održale su se dvije radionice – 21. studenog za učenike 3. i 4. razreda te 22. studenog za učenike 2. razreda.

Na radionicama su se koristili Cubetto roboti. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Više od 30 polaznika davali su naredbe Cubetto robotima prema kojima se on kretao. Svi polaznici su na kraju radionice dobili uvjerenja o uspješno odrađenoj radionici.

Dječji vrtići i osnovne škole koji se žele priključiti projektu i žele da se kod njih održi jedna ili više radionica mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com radi dogovora oko termina radionice.

Skip to content