ztk-du.hr

Na radionici za odrasle o osnovama električne struje usvojila se nova znanja

U petak 23. veljače Teo Dilberović iz Informatičkog klub Futura održao je prvu radionicu za odrasle o osnovama električne struje. Sljedeća radionica je u petak 1. ožujka u 17 sati u Muzeju crvene povijesti, a prijaviti se još možete na info@redhistorymuseum.com.

Na radionici su polaznici prvo u teorijskom dijelu radionice vidjeli kako se proizvodi električna struja u elektranama i kako struja dolazi do kuća. Pokazalo im se kako izgleda kućni razvod struje, kako se dijeli i koje zaštite koristimo. Prikazala im se i shema kućne instalacije i kako se ona čita. Nakon toga u onom zanimljivijem praktičnom dijelu radionice polaznici su spajali izmjenične prekidače, žarulju i utikač na maketi od drvene podloge s glavnom razvodnom kutijom s tri osigurača i fidovom sklopkom te tri obične razvodne kutije.

Radionice organizira Muzej crvene povijesti u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije te Informatičkim klubom Futura, a uz financijsku potporu Grada Dubrovnika, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Turističke zajednice Grada Dubrovnika i Hrvatske turističke zajednice.

Skip to content