ztk-du.hr

Jutro u DV Pčelica upotpunjeno robotima

U petak 10. studenog Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije te Informatički klub Futura gostovali su u dječjem vrtiću Pčelica u Mokošici s radionicom robotike i programiranja bez ekrana.

Djeca su uz pomoć Bee-Bot i Blue-bot robota programirali bez korištenja ekrana. Bee-Bot i Blue-bot robot omogućuje davanje naredbi pomoću tipki na robotu, prema kojima se on kreće do željenih polja. Na taj način djeca su se upoznala s osnovnim pravilima programiranja uz razvijanje logičkog razmišljanja i sposobnosti rješavanja problema. Posebno veselje izazvali su humanoidni roboti Robosen, koji su izvodili naredbe poput sklekova, Kungfua, koluta naprijed i nazad te su djeca na kraju i zaplesala uz njih.

Dječji vrtići i osnovne škole koji se žele priključiti projektu i žele da se kod njih održi jedna ili više radionica mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com radi dogovora oko termina radionice.

Skip to content