ztk-du.hr

Održane prve dvije radionice robotike i programiranja bez ekrana u Kući Bukovac u Cavtatu

U vrtu Kuće Bukovac u Cavtatu koja djeluje u sastavu Muzeja i galerija Konavala u srijedu 24. lipnja održale su se prve dvije besplatne radionice robotike i programiranja bez ekrana. Na radionicama je bilo djece iz vrtića i učenika nižih razreda osnovnih škola.

Sljedeću srijedu 01. srpnja u 16 i 17 sati će se održati druge dvije radionice. Na radionicama još ima mjesta, a za njih je potrebna priajva preko sljedećeg obrasca: www.futura.com.hr/kucaBukovac-prijava/

Na radionici smo prikazali i predstavili razne robote, a polaznici su programirali Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Na radionicama polaznike su razvijali računalno razmišljanje i programirali su robota bez korištenja ekrana.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana održavali su Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, u suradnji s Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku i Muzeji i galerije Konavala.

Radionice robotike su se održale u sklopu  Europskog tjedna robotike 2020 i Europskog tjednaprogramiranja 2020.

Dječji vrtići, osnovne škole i druge ustanove koje se žele priključiti projektu i žele da se kod njih održi jedna ili više radionica mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com radi dogovora oko termina radionice.

Skip to content