ztk-du.hr

Sat kodiranja u dubrovačkim osnovnim školama

Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku i ove godine sudjeluju u najvećem edukativnom događaju, Satu kodiranja (Hour of code) koji se održava kao dio Computer Science Education Week. Sat kodiranja (Hour of code) se ove godine održava od 09. do 15. prosinca. Sat Kodiranja je globalni pokret u kojem sudjeluju deseci milijuna učenika u preko 180 zemalja. Ove godine trenutno ima preko 114.000 prijavljenih događaja u cijelom svijetu, te preko 100 prijavljenih događaja u Hrvatskoj.

U sklopu rada Futurinog Code Club-a i ove godine se organiziraju Hour of Code radionice u informatičkim učionicama u osnovnim školama na području Grada Dubrovnika i šire okolice. Svi učenici koji budu sudjelovali na radionicama će dobiti prigodne poklone i uvjerenja o uspješno odrađenoj radionici programiranja. Prošle godine je bilo održano 8 gostujućih Hour of Code radionica, na kojima je sudjelovalo preko 150 učenika iz osnovnih škola Mokošica, Ivana Gundulića i Cavtat.

Ako se neka škola želi priključiti našem projektu i želite da kod vas održimo jednu ili više radionica možete nam se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com da se dogovorimo za termin radionice.

Skip to content