ztk-du.hr

Radionice u sklopu Europskog tjedna programiranja u parku Luja Šoletića u Gružu

U subotu 11. rujna u 9:00 i 10:30 u parku Luja Šoletića u sklopu manifestacije Ljeto u Gružu održati će se dvije radionice robotike i programiranja bez ekrana. Radionice su namijenjene za djecu od 5 godina, predškolce i učenike nižih razreda osnovnih škola.

Prijava je obavezna putem obrasca na: http://www.futura.com.hr/ljetougruzu-prijava/n

Na radionici robotike i programiranja bez ekrana se radi s Cubetto robotima. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Svaka boja pločice predstavlja drugu naredbu, pa polaznici vrlo brzo nauče kako će zadati određene naredbe robotu. Prema zadanim naredbama Cubetto robot se kreće. Kroz primjere i zadatke polaznici razvijaju računalno razmišljanje bez korištenja ekrana. Svi polaznici će na kraju radionice dobiti uvjerenja o uspješno odrađenoj radionici.n

Radionicu u sklopu Europskog tjedna robotike održavaju Informatički klub Futura, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Skip to content