ztk-du.hr

Grupa Deceptions krenula s ciklus radionica robotike

U četvrtak 4. travnja grupa Deceptions je imala uvodnu radionicu iz ciklusa robotike u Centru za mlade Dubrovnik, kojeg održavaju Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura. Isto kao i prošli četvrtak, polaznici druge grupe upoznali su se s raznim robotskim setovima i sadržajem radionica. Imali su priliku isprobati robote koje su htjeli, a odlučili su se za mBot, mBot Ranger i DJI Robomaster. U narednim radionicama kroz ožujak, travanj i svibanj polaznici će sami sastavljati robote i programirati ih, uz pomoć mentora.

Obzirom da su ovo tek bile uvodne radionice, ako ima još zainteresiranih, možete se prijaviti putem obrasca www.futura.com.hr/robotika-prijava.

Radionice su podijeljene u četiri grupe. Grupa Autobots započela je prošli četvrtak, a grupa Decepticons danas. U prvom terminu 17:00-18:30 sudjeluju učenici osnovnih škola od 5. do 8. razreda, a u drugom terminu 18:30-20:00 učenici srednjih škola i studenti.

U ciklusu će svaka grupa imati po pet radionica, svaki drugi četvrtak. Grupa Autobots radionice ima još sljedeće četvrtke: 11.04., 25.04., 09.05. i 23.05. Grupa Decepticons radionice ima još sljedeće četvrtke: 18.04., 02.05., 16.05. i 30.05.

Radionice su otvorenog tipa, što znači da roditelji/skrbnici mogu doći pogledati radionice.

Skip to content