ztk-du.hr

Dan ispunjen Du STEM radionicama robotike te 3D skeniranja, 3D modeliranja i 3D printanja

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u četvrtak 18. svibnja održali su dvije radionice 3D skeniranja, 3D modeliranja i 3D printanja te s Informatičkim klubom Futura radionicu robotike u Centru za mlade Dubrovnik.

Polaznici su se upoznali s FDM i SLA 3D printerima te su mogli vidjeti kako se printaju predmeti na obje vrste 3D printera. U programu Tinkercad crtali su 3D modele privjesaka i drugih predmeta po vlastitim idejama, koje su na kraju isprintali. Upoznali su se i s mogućnostima stolnog i ručnog 3D skenera.

Na radionici robotike polaznici su konstruirali i programirali modele od kockica i robote, koji izvode zadane radnje koristeći LEGO WeDo edukacijske setove i LEGO Mindstorms robot inventore. Uz pomoć Arduina programirali su robotsku ruku Tinkerkit Braccio te su upravljali mBot Rangerima i Dji robomasterima.

Radionice 3D skeniranja, 3D modeliranja i 3D printanja organizirali su Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u sklopu projekta Du STEM. Radionice robotike organizirali su Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 353.053,70 EUR / 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 300.095,64 EUR / 2.261.070,61 HRK. Korišten je službeni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HR

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Skip to content