ztk-du.hr

Gostujuća radionica 3D modeliranja i 3D printanja u OŠ Kula Norinska

Tajnik Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika Tomo Sjekavica u četvrtak 15.veljače održao je radionicu o 3D modeliranju i 3D printanju u OŠ Kula Norinska. Radionicu je organizirao Ekološko-roniteljski klub Malo more, nakon nedavne ekološke akcije prikupljanja otpada, kako bi se potaknulo učenike i nastavnike OŠ Kula Norinska na kreativnost i stvaralaštvo.

Polaznici radionice naučili su da se 3D printanjem mogu napraviti potpuno novi oblici jedinstvenog futurističkog dizajna, u čemu dječja mašta nema ograničenja, osim u mogućnosti tehničke izvedbe. Većina tehnologije 3D printanja i dalje je usmjerena na 3D printanje raznih proizvoda od polimernih materijala, odnosno plastike. Zato je cilj projekta, upoznati korisnike (mlade) kroz edukativne radionice vrstama plastičnih materijala prikupljenih čišćenjem ciljanog područja delte Neretve, koji se mogu upotrijebiti za 3D ispis i posredno povećati svijesti lokalnog stanovništva, posebno mladih o važnosti očuvanja i zaštite prirode i okoliša, postojeće bioraznolikosti i održivom korištenju prirodnih resursa koji imaju iznimnu osjetljivost na razne oblike ugroze i onečišćenja od plastike.

Radionica je održana u sklopu projekta „Aktivno i poduzetno zaštitimo okoliš od plastike”, financiranog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, a provedene aktivnosti su sastavni dio partnerstva udruge Malo more sa Osnovnom školom Kula Norinska, Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i općinom Kula Norinska.

Skip to content