ztk-du.hr

U subotu 18. lipnja se održava Ekološka akcija čišćenja podmorja gradske plaže Ploče

U nizu planiranih aktivnosti, zbog uočenog povećanja količine otpada u podmorju na gradskoj plaži Ploče, u subotu 18. lipnja Ekološko roniteljski klub Periska Ploče će održati još jednu ekološku akciju prikupljanja otpada iz podmorja. Akcija će se održati pod pokroviteljstvom Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru.

Održavanje akcije je planirano u vremenskom periodu od 10.30 do 12.00 sati uz ronitelje s autonomnim ronilačkim aparatom i ronitelje na dah uz potporu volontera na kopnu i brodica za prikupljanje otpada. Ovim putem također iz ERK Periska Ploče pozivaju sve zainteresirane građane koji bi pripomogli u vađenju otpada bilo na kopnu ili brodicama na moru da se također priključe samoj akciji.

Glavni cilj ovakvih aktivnosti je prije svega očistiti i ukloniti otpad iz mora na ciljanoj lokaciji ali i ukazati generalno na problem istog. Glavni motiv članova ERK “PERISKA” Ploče je djelovati na razvitak ekološke svijesti, same brige i svjesnosti o svom okruženju i okolišu te isto tako raditi na prevenciji negativnog ljudskog utjecaja na okoliš.

Skip to content