ztk-du.hr

U Blatu održane Du STEM radionice proširene stvarnosti i Arduino

Sveučilište u Dubrovniku u petak 14. travnja u sklopu projekta Du STEM organiziralo je radionice proširene stvarnosti i Arduino u Domu kulture Blato na Korčuli za djecu te u subotu 15. travnja još dvije radionice za mlade.

Ana Kešelj održala je radionice proširene stvarnosti (VR) na kojoj su polaznici izrađivali VR naočale od kartonskog papira. Kroz radionicu i izradu samostalne aplikacije putem koje su stvorili vlastiti trodimenzionalni virtualni prostor, polaznici su stekli osnovna znanja o virtualnoj stvarnosti. VR aplikacije i igrice isprobali su i testirali na naočalama za virtualnu i proširenu stvarnost.

Anamaria Bjelopera vodila je Arduino radionice na kojoj je polaznike upoznala s izazovima u području elektrotehnike pomoću izrade osnovnih sklopova uz upotrebu Arduina. Polaznici su stekli osnovna znanja u području elektrotehnike, elektronike i komunikacija.

Radionice proširene stvarnosti i Arduino organiziralo je Sveučilište u Dubrovniku u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 353.053,70 EUR / 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 300.095,64 EUR /2.261.070,61 HRK. Korišten je službeni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnik.

Skip to content