ztk-du.hr

Radionicom virtualne stvarnosti započeo ciklus Du STEM radionica za vrijeme proljetnih praznika

Ana Kešelj s Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku u sklopu Du STEM projekta održala je radionicu virtualne stvarnosti 11. travnja na Sveučilištu u Dubrovniku (Ćira Carića 4) i time je započeo ciklus radionica za vrijeme proljetnih praznika.

Na radionici su se polaznici upoznali s virtualnom stvarnosti pomoću naočala za virtualnu stvarnost te naočala za mobilnu virtualnu stvarnost. Zatim su i sami od kartona napravili naočale za mobilnu virtualnu stvarnost te su izradili jednostavni trodimenzionalni virtualni prostor u web aplikaciji CoSpaces Edu.

Radionicu virtualne stvarnosti organiziralo je Sveučilište u Dubrovniku u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 353.053,70 EUR / 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 300.095,64 EUR /2.261.070,61 HRK. Korišten je službeni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnik.

Skip to content