ztk-du.hr

Održana Du STEM radionica Fotonapon u motornim vozilima

U sklopu Du STEM projekta Sveučilište u Dubrovniku s predavačicom Dinkom Lale održao je radionicu obnovljivih izvora energije (solarni sustavi) “Fotonapon u motornim vozilima” u Centru za mlade Dubrovnik 13. veljače. Na radionici su se opisivali funkcija i principi rada solarnih ćelija, te su se definirali termini solarna radijacija i solarna konstanta. Polaznici radionice spajali su solarne ćelije te mjerili napon i struju u ovisnosti o temperaturi, iluminaciji i kutu upada Sunčevih zraka.

Sudionici su stekli znanja u području obnovljivih izvora energije i njihovog principa rada uz praktične vježbe kako bi se tema dodatno približila i pojednostavila djeci i mladima.

Radionice obnovljivih izvora energije (solarni sustavi) – fotonapon u motornim vozilima organiziralo je Sveučilište u Dubrovniku u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 353.053,70 EUR / 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 300.095,64 EUR / 2.261.070,61 HRK. Korišten je službeni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Skip to content