ztk-du.hr

U Centru za mlade Dubrovnik održano 2. kolo Modelarske lige DNŽ

Nakon što se u travnju održalo prvo otočno kolo Modelarske lige Dubrovačko-neretvanske županije, u četvrtak 12. svibnja u Centru za mlade Dubrovnik se održalo drugo kopneno kolo. Natjecalo se 11 ekipa iz Dubrovnika, Metkovića, Opuzena i Župe Dubrovačke. Od 22 natjecatelja, većina su bile djevojke, čak 16, što posebno veseli organizatore natjecanja.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva. Svaka ekipa ima 2 učenika. Izrada tehničkih tvorevina u području modelarstva je jedan od odličnih načina za stjecanje tehničkih kompetencija, za usvajanje znanja tehničkog crtanja, rukovanja strojevima i alatima te razvijanje kreativnosti koja dolazi do izražaja pri izradi tehničke tvorevine.

Učenici su puna tri sata izrađivali tehničku tvorevinu u obliku kuće kutije. Na kraju natjecanja je ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu: Tomo Sjekavica, Malden Mitić i Dalija Milić Kralj najboljim ekipama proglasilo:
1. mjesto – Katja Jerković i Laura Bebić iz OŠ Stjepana Radića, Metković (mentorica: Marina Nikolić)
2. mjesto – Lea Baletić i Mara Prkačin iz OŠ Marina Držića, Dubrovnik (mentorica: Nives Radović) 3. mjesto – Nikola Krstulović i Leo Ratković iz OŠ Lapad, Dubrovnik (mentorica: Fany Bilić)

Najbolje ekipe s Modelarske lige Dubrovačko-neretvanske županije će predstavljati županiju na državnoj razini Modelarske lige: Petra Bibica i Petra Telman s otočnog kola te Katja Jerković i Laura Bebić s kopnenog kola.

Natjecanje su organizirali Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Društvo pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u suradnji s Centrom za mlade Dubrovnik i Pomorsko-tehničkom školom Dubrovnik, uz podršku Hrvatske zajednice tehničke kulture.

S drugim kopnenim kolom Modelarske lige Dubrovačko-neretvanske županije smo sudjelovali u manifestaciji Hrvatska volontira.

Skip to content