ztk-du.hr

Dubrovački robotičari s European RoboCup Junior 2023 vratili se s broncom i nagradom za najbolji poster

U Varaždinu je od 7. do 10. lipnja održano četvrto europsko prvenstvo u robotici European RoboCup Junior 2023, na kojemu su nastupili i dubrovački robotičari  te mentorica Dalija Milić Kralj. Ovo je ujedno i prvi put da se European RoboCup Junior održao u Hrvatskoj. Nastupila su 162 natjecateljska tima (29 hrvatskih) s više od 500 robotičara i preko 200 mentora u 15 kategorija.

Na natjecanju je nastupilo i petoro dubrovačkih robotičara , mentorica i sutkinja kategorije Cospace preliminary Dalija Milić Kralj te sudac Rescue simulation kategorije Jakov Perčin.

U kategoriji Soccer light weight natjecao se i Dubrovčanin Duje Handabaka, koji je zajedno s Bornom Svržnjakom iz Varaždina osvojio 3. mjesto. Mentor njihove ekipe Centar izvrsnosti Varaždin bio je Ivan Kolarić iz Varaždina.

Ekipa ZTK Dubrovnik u kategoriji Soccer LightWeight Entry gdje se natjecao Karlo Jemin osvojili su 6. mjesto, a dobili su i nagradu za najbolji poster. Mentorica ekipe bila je Dalija Milić Kralj.

U kategorija Rescue simulation ekipa Nautical school Dubrovnik s Lovrom Novakovićem i Hrvojem Vuletićem osvojili su 7. mjesto. Mentorica je bila Dalija Milić Kralj.

U kategoriji CoSpace advanced ekipa Maritimos Dubrovnik s Mihaelom Pendom i mentoricom Dalijom Milić Kralj ispali su u četvrtfinalu od Slovenaca S3R5 team-a.

Višemjesečne pripreme učenika za RoboCup Junior Croatia Open 2023, European RoboCup 2023 i World RoboCup 2023 su se odradile u suradnji Pomorsko-Tehničke škole Dubrovnik, Društva pedagoga tehničke kulture DNŽ, Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Hrvatskog robotičkog saveza koji su pomogli i oko puta i sudjelovanja dubrovačkih robotičara na europskom prvenstvu u Varaždinu.

Skip to content