ztk-du.hr
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Radionica Šareni strujni krug – Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti

11 veljače @ 11:00 - 12:00

U sklopu Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti, Informatički klub Futura u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije te Sveučilištem u Dubrovniku održat će radionice za cure i djevojke. Radionice se
održavaju u nedjelju 11. veljače u Centru za mlade Dubrovnik.

U 10:00 za učenice od 1. do 8. razreda osnovne škole i učenice srednjih škola se održava radionica programiranja igrica u Scratchu, koju će voditi Ana Kešelj. Radionica traje 90 minuta.

U 11:00 za učenice od 1. do 8 razreda osnovne škole radionica Šareni strujni krug koju će voditi Dinka Lale. Radionica traje 60 minuta.

Broj mjesta na radionicama je ograničen, a za radionice se potrebno prijaviti preko poveznice: www.futura.com.hr/prijava

Svake godine 11. veljače obilježava se Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti čiji je cilj promicanje ravnopravnosti žena i djevojaka u znanosti i obrazovanju općenito, a posebice po pitanju odlučivanja. Opća skupština Ujedinjenih naroda donijela je odluku o proglašenju ovog dana 2015. godine.

Obilježavanjem ovog dana nastoji se ukazati na potrebu ukidanja svih oblika diskriminacije žena u znanosti i obrazovanju te na nužnost poticanja razvoja njihovih karijera te daljnjega znanstvenog usavršavanja.

Detalji:

Datum:
11 veljače
Vrijeme:
11:00 - 12:00

Organizatori

Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije
Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika
Informatički klub Futura

Lokacija

Centar za mlade Dubrovnik
Obala pape Ivana Pavla II 44a
Dubrovnik, 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Skip to content