ztk-du.hr
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Ciklus radionica “Kako sačuvati planet Zemlju?” – 1. radionica

17. listopada 2022. 17:00 @ 17:00 - 18:30

KakoSacuvatiPlanetZemlju

“Kako sačuvati planet Zemlju” ciklus je od 3 radionice. Stručna suradnica Zajednice tehničke kulture grada Dubrovnika, Dinka Lale, inače poslijedoktorantica na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, održat će prvu radionicu 17. listopada u 17 sati u Centru za mlade Dubrovnik, dok će se druge dvije održati početkom i sredinom studenog.

Radionice su namijenjene prvenstveno za mlade od 13 do 30 godina, ali i svi ostali koji žele sačuvati planet Zemlju su dobrodošli. Na radionicu je moguće prijaviti se preko poveznice: www.ztk-du.hr/zemlja-prijava/

Na prvoj radionici polaznici će kroz predavanje i uvod u osnovne pojmove saznati što je održivost, klimatske promjene, emisija stakleničkih plinova, IPCC, postrojenja za proizvodnju električne energije, upotreba električnih automobila.

Između prve i druge radionice polaznici će samostalno ili u timovima istražiti temu koja ih najviše zanima, pa će na drugoj radionici s voditeljem diskutirati o problemima i mogućim rješenjima. Na trećoj radionici polaznici će predstaviti svoja rješenja za spas planete Zemlje.

Centar za mlade Dubrovnik je jednogodišnji projekt koji kreiranjem edukativnih, zabavnih, participativnih i psihosocijalnih sadržaja, te uređenjem prostora i unaprjeđenjem civilno-javnog partnerstva jača infrastrukturu i prilike za mlade u Dubrovniku. Projekt je financiran u iznosu od 75.000 HRK od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske i sufinanciran je od strane Grada Dubrovnika. Nositelj projekta je Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, a partneri su Grad Dubrovnik, Udruga za mlade Maro i Baro, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika te Univerzalni istraživački institut UR.

Detalji:

Datum:
17. listopada 2022. 17:00
Vrijeme:
17:00 - 18:30

Organizator

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika

Lokacija

Centar za mlade Dubrovnik
Obala pape Ivana Pavla II 44a
Dubrovnik, 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Skip to content