ztk-du.hr
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Dubrovački robotičari na RoboCup Junior Zagreb 2024

23 ožujka - 24 ožujka

U subotu i nedjelju 23. i 24. ožujka održava se državno robotičko natjecanje RoboCup Junior Zagreb 2024 u Osnovnoj školi Mate Lovraka u Zagrebu.

Ove godine na natjecanju sudjeluje osam učenika iz Dubrovnika u tri različite kategorije: Rescue Simulation, Soccer lightweight i Rescue line.

Višemjesečne pripreme učenika su se odradile u suradnji Pomorsko-Tehničke škole Dubrovnik, Društva pedagoga tehničke kulture DNŽ, Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Hrvatskog robotičkog saveza.

RoboCup Junior je međunarodna znanstvena inicijativa osnovana 1997. godine s ciljem unapređenja robotike i s ciljem promicanja interesa i prakse, kao i poznavanja srodnih znanosti: mehatronike, računalnih znanosti, elektronike, mehanike, interneta i umjetne inteligencije.
Jedan od ciljeva organizatora je promocija znanja iz STEM područja, prepoznatljivost i vidljivost Hrvatske kao zemlje u kojoj se ulaže u inovativnost, popularizaciju znanosti te potiče usmjeravanje djece i mladih ka tehničkom stvaralaštvu i poduzetništvu u novim tehnologijama.

Detalji:

Početak:
23 ožujka
Kraj:
24 ožujka

Organizatori

Hrvatski robotički savez
Pomorsko-tehnička škola Dubrovnik
Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika
Društvo pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije

Lokacija

OŠ Mate Lovraka, Zagreb
Aleja Blaža Jurišića 13
Zagreb, 10040 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Pogledajte web stranicu Lokacija
Skip to content