ztk-du.hr
Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Ciklus radionica “Kako sačuvati planet Zemlju?” – 3. radionica

28. studenoga 2022. 17:00 @ 17:00 - 18:30

Na zadnjoj radionici “Kako sačuvati planet zemlju” ovog ciklusa radionica, polaznici će predstaviti svoja rješenje za spas planete Zemlje, odnosno što kao pojedinci mogu učiniti te koje bi odluke donijeli da dobiju vlast u svoje ruke, a za utjecaj na klimatske promjene. Sudionici su s voditeljicom radionice Dinkom Lale (stručna suradnica ZTK GD, poslijedoktorandica na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku) do sada diskutirali o problemima i mogućim rješenjima za spas naše planete, te su naučili što je održivost, kako klimatske promjene utječu na dugoročne vremenske prilike na Zemlji, što je emisija stakleničkih plinova i koji su najveći zagađivači, koja su postrojenja za proizvodnju električne energije i na koji način bi se moglo uvesti više obnovljivih izvora energije, zbog čega je upotreba električnih automobila bolja i što još treba poboljšati te su se upoznali s ulogom IPCC-a i Pariškim sporazumom.

Termin zadnje radionice ovog ciklusa je 23. studenog u 18 sati u Centru za mlade Dubrovnik, a mogu se prijaviti svi zainteresirani, neovisno o tome jesu li bili na prethodnim radionicama. Radionice su namijenjene prvenstveno za mlade od 13 do 30 godina, ali i svi ostali koji žele sačuvati planet Zemlju su dobrodošli. Na radionicu se možete prijaviti preko poveznice: www.ztk-du.hr/zemlja-prijava/.

Centar za mlade Dubrovnik je jednogodišnji projekt koji kreiranjem edukativnih, zabavnih, participativnih i psihosocijalnih sadržaja, te uređenjem prostora i unaprjeđenjem civilno-javnog partnerstva jača infrastrukturu i prilike za mlade u Dubrovniku. Projekt je financiran u iznosu od 75.000 HRK od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske i sufinanciran je od strane Grada Dubrovnika. Nositelj projekta je Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, a partneri su Grad Dubrovnik, Udruga za mlade Maro i Baro, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika te Univerzalni istraživački institut UR.

Detalji:

Datum:
28. studenoga 2022. 17:00
Vrijeme:
17:00 - 18:30

Organizatori

Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije
Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika

Lokacija

Centar za mlade Dubrovnik
Obala pape Ivana Pavla II 44a
Dubrovnik, 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Skip to content