ztk-du.hr

Mala škola brodogradnje na Porporeli

‘Mala škola brodogradnje’ naziv je radionice na kojoj djeca osnovnoškolskog uzrasta uče kako sagraditi drveni brod, a koja je započela jutros na Porporeli.

Uz stručnu pomoć voditelja, mali dubrovački polaznici u dobi do 15 godina izgradit će pravu brodicu/jedrelicu koja će biti porinuta u srijedu 25. rujna, uz blagoslov i krštenje te nastup Klape Kaše, a brodica ostaje u trajnom vlasništvu njezinim malim izrađivačima.

Mladi Dubrovčani će sami odabrati ime svoje nove jedrilice, slobodni u kreaciji prijedloga, življenja i stvaranja novog edukacijskog plovila koje ostaje Gradu i mladima na skrb i radost plovidbe. Radionica je u potpunosti otvorena i građanima, turistima te svim zaljubljenicima koji imaju brodograditeljske sklonosti, posebice onima koji vole našu tradicijsku pomorsku baštinu.

Organizator radionice je udruga Dupinov san a suorganizatori udruga Porporela, udruga Drvo mladih Bonsai i Pomorski muzej, dok su financijsku potporu pružili Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture grada Dubrovnika. “Mala škola brodogradnje”, ostvaruje se već četiri godine na različitim lokacijama diljem jadranske obale i otoka.

preuzeto: http://www.portaloko.hr/clanak/dubrovnik-mala-skola-brodogradnje-na-porporeli-/0/51203/n

Skip to content